tirsdag den 13. juli 2010

BIO-ENERGI braende traepiller traebriketter DEL 1

Hvad er bio-energi for en størrelse.

Forssile brændstoffer

Idag stammer det meste af vores energi forbrug fra fossile brændstoffer ( se artiklen VEDVARENDE ENERGI ) typisk afbrænding af olie, kul og naturgas.
Problemet med de fossile brændstoffer er primært at de er meget miljø skadelige og direkte årsag til både dødsfald (udstødning fra bilerne) og ikke mindst drivhus effekten som stammer fra den ekstra CO2 udledning som afbrænding af fossile brændstoffer skaber.

Den anden problem stilling er at man forventer at vi allerede i dette århundere kan forvente at produktionen af gas og olie falder og at kul forsvinder helt inden for 300 år.
Det vil betyde at priserne på fossile brændstoffer stiger, samtidig med at de oven i købet forurener kraftigt.

Dermed er vi fremme ved BIO-ENERGI, BIO-MASSE, BIO-BRÆNDSEL alt efter hvilket ord man sætter bag ved BIO, kan der være lidt forskellige forklaringer på hvad der er hvad.


Men under alle omstændigheder er BIO-ENERGI den mest brugte energi kilde verden. Både nu, og siden mennesket begyndte at varme sig ved bålet (afbrænding af træ) for ca. 500.000 siden.

U-landene bruger stadig bio-energi som den væsentligste kilde til energi. Lidt bredt kan man sige at den sydlige halvkugle bruger bioenergi væsentlig mere end i vesten, bortset fra de norlige lande som Sverige og Norge, som både producere til eget brug, men også stor mænger til eksport til eksempelvis Danmark.

CITAT om biomasse fra energistyrelsen
Biomasse er CO2-neutralt og spiller derfor en afgørende rolle i dansk klimapolitik. Biomasse er et godt alternativ til el, olie og gas. At fyre med biomasse gavner både miljøet og privatøkonomien.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om Pejsebrænde.dk

Mit billede
energihandel

Træpiller, træbriketter, samt brænde
Sjaelland, Jylland, Fyn

Energihandel.dk har Hovedlager i Osted, Roskilde.

Telefon 41 16 21 94

Altid gode online-priser på kvalitets træpiller, træbriketter, og alt i brænde.

Husk altid at alle priser er inklusiv moms og leveret på adresasen.

Der er ingen extra omkostninger.
Vis hele min profil

Nyhedsbrev Pejsebrænde

Nyhedsbrev Pejsebrænde
Se tidligere nyhedsbreve og tilmelding

Facebook

Facebook
Pejsebrænde.dk på facebook

Twitter

Twitter
Pejsebrænde.dk på twitter